Toplantıya SKaymakamımız Bekir Dınkırcı ve beraberinde;SUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Taki Demir, İlçe Jandarma Komutanı Sebahattin Aktaş, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Koray Çevik, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Kayaer, İlçe Müftü V. Murat Mutlu, İlçe Yazı İşleri Müdürü Muzaffer Atila, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet Özer, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşin Kurban, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hakan Tanıl, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Dilek, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda; 2022-2023 Eğitim Öğretim döneminde başarının artırılması, okullarda eğitim öğretim çalışmalarının aksamadan devam ettirilmesi, bir okulun sosyal, kültürel ve akademik başarısının temelinde rehber öğretmenlere büyük bir görev düştüğünü belirterek rehber öğretmenlerin okulun diğer öğretmenleri ile diyalog halinde olmasını yapılan çalışmaların sadece rehber öğretmene bırakılmamasını, rehber öğretmenler koordinesinde her paydaşın mutlaka rehberlik çalışmalarının içinde yer alması gerektiğinin önemine vurgu yapmışlardır. Okullarda öğrenci, öğretmen, veli koordinasyonuna önem verilmesini ve 8. sınıf öğrencilerine Liselere Geçiş Sınavlarına yönelik rehberlik çalışmalarına ağırlık verilmesini özellikle 12.sınıf öğrencilerine TYT ve AYT sınavlarına yönelik kariyer ve mesleki yönlendirme çalışmalarına ağırlık verilmesini, halk eğitim merkezinde çeyize yönelik kursların yanı sıra ekonomik değer ifade edebilecek tarım, hayvancılık, vb. alanlarda da kurslara ağırlık verilmesini, kurallara uygun olarak kantin ve servis araçlarının ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde denetlenmesini istendi.
İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğünce okul kantinlerinde gerekli denetimleri yapmalarına, kolluk kuvvetlerince okul servislerinin denetlenerek, metruk binalar ile okul çevrelerinde rahatsızlık verecek kişilerin engellenmesi için muhtarlarımızla da koordineli çalışma yapılarak gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması istedi.
Emniyet ve asayiş hizmetlerinin daha etkin ve verimli olabilmesi için mahalle giriş ve çıkışları başta olmak üzere yasal mevzuat hükümleri çerçevesinde ilgili alanlara kamera güvenlik sistemlerinin kurulmasına, konunun ilgili kurumlara iletilmesi de istendi..
6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi kanun uygulamaları ve 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbir kararları hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından kurumların gerçekleştirdiği faaliyetler ve kurumlar arası koordinasyon, alınacak önlemler ve yapılması planlanan çalışmalar İlçemizde meydana gelen ve suç teşkil eden olaylarda kurumların üzerine düşen sorumluluklar ve yapılan çalışmalar hakkında görüşülerek gerekli tedbirlerin alınması istendi.
Süreli yazıların zamanında sonuçlandırılmasına, vatandaşlarımızın CİMER, 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu, 3071 Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında gelen taleplerinin kamu hizmetlerinin mevzuata uygun olarak etkin, verimli ve güvenli ve süresinde sonlandırılmasına, resmi yazışmalarda yazının ekine konuyu ilgilendiren mevzuat hükümlerinin eklenmesi, adli ve idari davalara ait işlemlerin kısa zamanda sonuçlandırılmasını istendi.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın 4483 Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerin Yargılanması Hakkında Kanun, 3091 Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüz ve Müdahalelerin Önlenmesi Hakkında Kanun ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunları hakkında hizmet içi eğitime önem verilerek ön inceleme, araştırma ve disiplin soruşturmaları konusunda personel yetiştirilmesini, kurumların bu konuda koordinasyon içerisinde yardımcı olmaları istendi.
Kaymakamımız Bekir Dınkırcı, kamu hizmetlerinin sunumunda kalitenin arttırılması, vatandaş memnuniyeti, insan odaklı hizmet anlayışının tesis edilmesi, kamu hizmetlerinde etkinlik, tasarruf ve verimliliğin arttırılması, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, iş birliği ve yardımlaşmanın artırılmasını istedi.
Tarım ve hayvancılıkta özellikle toprak tahlili, süs bitkiciliği, yem bitkisi yetiştiriciliği organize olarak çalışma yapılmasına, alternatif ürünler aromatik bitkiler vb. ve sulama sistemlerine ilişkin çalışmalar yapılarak ilgililerin desteklenmesi ve rehberlik hizmetlerinin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce verilmesine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce mahalle proje bazlı çalışmalara ağırlık verilmesine, yerli ve milli tohuma yönelik alımların arttırılması, TARSİM’in (Tarım Sigortası) önemli olduğunu, Tarsim sigortasının %50’nin Devlet tarafından karşılandığı ancak hala İlçemizde tarım ile uğraşan vatandaşlarımızın TARSİM Sigortası ve toprak tahlili konusunda yeterli düzeyde olmadığı nedeniyle ilgili kurumlarca konu hakkında gerekli çalışmaların yapılması istendi.
Suyun tasarruflu kullanılması hususunda temkinli olunması, iklim değişikliği ile ilgili yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli önlemler alınarak modern sulama tekniklerinin uygulanmasına, yenilenebilir enerjinin (Güneş, Rüzgar, Biogaz vb.) önemine dikkat çekilerek gerekli çalışmaların yapılması istendi.
Muhtarlarımızın, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürlüğümüze yönlendirerek ihtiyaçlarının giderilmesinde gerekli kolaylığın sağlanmasında istişare halinde bulunulmasını istendi.
Toplantının son bölümünde; Kurum Amirleri ile Mahalle Muhtarları gündem ve kendi konularıyla ilgili talep, görüş ve düşüncelerini ifade ettiler..
Toplantı sonrası Kaymakamımız Bekir Dınkırcı ve beraberindeki heyet, Çaybaşıfuadiye Mahallesinde Fatih Şahin’e ait kivi bahçesinde incelemelerde bulunmuşlardır.
Kivi üreticileri Fatih Şahin, İdris Demir ve Hüseyin Çukur’un karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Sayın Kaymakamımız Bekir Dınkırcı, İlçemiz iklim ve toprak şartlarının kivi yetiştiriciliğine uygun olduğunu, kivinin pazar sorununun olmadığını ve birim alandan elde edilen net kazancın yüksek olduğundan dolayı kivi yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.
Kivi yetiştiriciliği konusunda kivi bahçesi kurmak isteyenlerin ve önder çiftçilerimizin Arifiye Kaymakamlığı, Arifiye Belediye Başkanlığı, SUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, Arifiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muhtarlarımız, ilgili Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iletişim ve işbirliği halinde olmalarının fayda sağlayacağını ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.