Türkiye'nin Ekonomik Yükselişi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın 51. Genel Kurulu'nda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ekonomik başarısını ve metal sanayisinin katkısını vurgulayan Erdoğan, ülkenin dünya ekonomisindeki yükselişini öne çıkardı.

Erdoğan, sendikanın 14 Ekim’de 65. kuruluş yıl dönümünü kutladığını hatırlatarak, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MES) bünyesindeki 264 üye şirketin 1 milyon kişiye istihdam sağladığını belirtti. Ayrıca, sendikanın 50 bin bursiyer ile eğitim alanına yaptığı katkılara da değinerek, "İnsana yapılan yatırım, bir ülkenin geleceğine yapılan en büyük yatırımdır" dedi.

 

Küresel ekonomik belirsizlikler ve artan enerji fiyatları gibi zorluklara rağmen Türkiye’nin üretim kabiliyetleri ve güçlü altyapısıyla bölgede önemli bir aktör haline geldiğini belirten Erdoğan, "Bölgesinin istikrar adası ve yükselen yıldızı olan Türkiye, etrafındaki ateş çemberine rağmen adından daha fazla söz ettiriyor" dedi.

 

Erdoğan, son 1,5 yılda makro dengesizliklerin giderilmesi konusunda büyük ilerleme kaydettiklerini vurguladı. Ağustos ayında 4,3 milyar dolar cari fazla verdiklerini ve yıllık cari açığın 11 milyar dolara gerilediğini açıkladı. Ayrıca, Merkez Bankası brüt rezervlerinin 156 milyar dolara ulaşarak rekor seviyeye çıktığını belirtti.

 

Muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, "Bu ülke yabancı yatırımcılara kendi ülkesini kötüleyen, kendi ekonomisini şikayet eden ana muhalefet partisi genel başkanları gördü" diyerek, muhalefetin ekonomik kalkınma önündeki engelleyici rolüne dikkat çekti.

 

Sonuç olarak, Türkiye’nin güçlü ekonomik temelleri ve metal sanayisinin katkılarıyla, gelecekte daha da büyük başarılara imza atması bekleniyor.