Tüm İş Yerlerinde Zorunlu Hale Gelecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 81 ildeki tüm iş yerlerinde zorunlu hale gelecek olan elektronik mühür sisteminin altyapısının tamamlandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm iş yerlerinde zorunlu hale gelecek elektronik mühür sistemine geçişin altyapısının tamamlandığını duyurdu. Yeni sistemle, resmi evrak güvenliği artırılacak, zamandan ve kâğıttan tasarruf sağlanacak. Elektronik mühür, yapılan düzenlemelerle fiziki mühürle aynı hukuki geçerliliğe sahip olacak ve mali mühür yerine kullanılabilecek.

E-Mühür 81 İlde Geçerli Olacak

E-Mühür'e ilişkin açıklamasında, elektronik mühür ile kamu işlemlerinin dijitalleşmesinin yanı sıra zamandan, kâğıttan ve birçok diğer giderden tasarruf sağlanarak, resmi evrak güvenliğinin artırılacağını söyleyen Uraloğlu, 5070 sayılı Elektronik Mührün resmi mühür dahil tüm fiziki mühür ile aynı hukuki nitelikleri taşıyacağını ifade etti.

Elektronik İmza Kanunu’nda yapılan değişikliklerin ayrıntılarını paylaşan Bakan Uraloğlu, elektronik imzanın gerçek kişilere verildiğini ve şahısların ıslak imzasına karşılık geldiğini belirtti.

ulaştırma ve altyapı bakanlığı Abdulkadir Uraloğlu e-mühür elektronikmühür arifiye arifiyedenhaber