Terminalin yakınındaki o arsa 450 milyon TL'ye satıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan Sakarya Büyükşehir Terminali yakınındaki 44 dönümlük arsa 450 milyon TL'ye satıldı.

DAHA ÖNCE DE SATILMAK İSTENDİ

Sakarya'nın Arifiye İlçesi Arifbey sınırlarında kalan, Büyükşehir Terminalinin yakınında bulunan ve daha önce de satışa sunulan 44 dönümlük arsa bu satış duyurusunda da yer aldı. 10 Kasım 2023 Perşembe günü gerçekleşen daha önceki ihalede arsanın satışı gerçekleşmedi.

HUKUKSAL BİR SORUNU YOK

İdarenin verdiği bilgilere göre; arsa Büyükşehir Belediyesi'nin Sakarya 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/5.000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planına göre; kısmen “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı”, sınırları içinde yer alıyor.

Üzerinde herhangi bir yapı bulunmayan arsa vasıflı taşınmazın, herhangi bir hukuksal sorunu bulunmadığı bilgisi verildi.

 

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Sakarya Büyükşehir Terminali yakınındaki 44 dönümlük arsanın AVY Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.’ye satışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla onaylandı ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Taşınmaz satış sözleşmesinin imzalanmasının ardından arsa firmaya teslim edilecek.

450 milyon 44 dönüm arifiye arifiyeden haber