Sakaryalı Sanatçı Umut Akyürek'in Kızı İçin Yardım Çağrısı

Umut Akyürek, kızından gördüğü şiddeti ve bağımlılık sorunlarını duyurarak yardım istedi. Sakarya'da yetişen ünlü Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek, sosyal medya üzerinden takipçilerine duygusal bir video mesajı ile seslendi.

Kızı Melek Bal’ın bağımlı olduğunu belirten Akyürek, “İki kez babasına saldırdı, beni de darp etti” sözleriyle yaşadığı zorlu süreci anlattı.

 

2004 yılında Oktay Ertuğrul ile evlenen Akyürek, 2005’te kızı Melek Bal’ı kucağına almıştı. Geçtiğimiz yıl kızının iş hayatına atıldığını ve kendisine asistanlık yapmaya başladığını duyuran sanatçı, bu kez kamera karşısına çok farklı bir sebeple geçti.

 

Umut Akyürek, yaşadığı acı dolu süreci şu sözlerle ifade etti: “Paylaşmakta tereddüt ettim ama artık bir çıkış yolu bulamıyorum. Kızımla ilgili bazı sorunlarım olduğunu biliyorsunuz, yıllar önce psikolojik rahatsızlıklarından bahsetmiştim. Fakat durum çok daha karmaşık hale geldi. Kızım madde bağımlısı oldu ve durumu kontrol edemiyoruz. Bilinçsizce, adeta ölümüne kullanıyor. Her şey çok korkutucu bir boyuta vardı.”

 

Sanatçı, kızının yaşadığı psikiyatrik sorunların bağımlılığını tetiklediğini ve bir annenin çaresizliği içinde yardım aradığını vurguladı.

 

Umut Akyürek, Sakarya'da aldığı eğitimle müzik kariyerine ilk adımlarını atmış, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu olarak müzik dünyasına adını TRT'nin düzenlediği Amatör Ses Yarışması'nda üçüncülük kazanarak duyurmuştu. Yıllardır Türk sanat müziği alanında önemli çalışmalara imza atan Akyürek, Sakarya’da yetişen bir yetenek olarak birçok kişiye ilham vermeye devam ediyor.

 

Bu yürek burkan açıklamalar, sanatçının sevenleri arasında büyük yankı uyandırdı. Akyürek, kızının bağımlılık süreciyle mücadele edebilmek için yardım arayışını sürdürüyor.

umut akyürek sanatçı umut uyuşturucu madde arifiye arifyeden haber