Sakarya'da "Narkoçelik" Operasyonu: 1 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi!

Sakarya, Türkiye – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadele kapsamında bu hafta gerçekleştirilen 'Narkoçelik-43' operasyonları hakkında çarpıcı bilgiler paylaştı. Ülke genelinde 53 ilde düzenlenen operasyonlarda toplamda 1 ton 392 kilogram uyuşturucu madde ve 752 bin 261 uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca, bu operasyonlarda 335 şüpheli yakalandı.

 

Operasyon Detayları

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyona, 838 ekip ve 2 bin 94 personel katıldı. Operasyonda, 11 hava aracı ve 29 narkotik dedektör köpeği de kullanıldı.

 

Bakan Yerlikaya, bu kapsamda Ankara, Gaziantep, İstanbul, Adana, Samsun, Diyarbakır, Mersin gibi birçok büyük şehir de dahil olmak üzere 53 ilde başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini vurguladı.

 

Hedef Uyuşturucu ile Mücadele

Bu operasyonlar, Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Bakan Yerlikaya, “Hedefimiz, toplumumuzu bu tehditten korumak ve uyuşturucu kaçakçılığına geçit vermemektir” ifadelerini kullandı.

 

Bu tür operasyonların artarak devam edeceği bildirildi. Uyuşturucu ile mücadelede alınan bu tür başarılı sonuçlar, güvenlik güçlerinin kararlılığını ve azmini pekiştiriyor.

 

Halkın güvenliği için atılan bu adımlar, uyuşturucu ile mücadelede önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

narkoçelik uyuşturucu baskını ariiye arifiye arifiyeden haber