Hendek'teki Patlama Sonrası 26 Yaşındaki Merve Menteş Hayatını Kaybetti

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 15 Eylül 2024 tarihinde Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlama, birçok hayatı derinden etkiledi. Patlamada ağır yaralanan 26 yaşındaki Merve Menteş, 26 günlük yaşam mücadelesini kaybederek hayatını yitirdi. 9 Kasım 2024 tarihinde düğünü olması planlanan Merve, gelinlik yerine kefen giyerek son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze Töreni

Merve Menteş'in cenazesi, Hendek Yeşilköy Mahallesi'ndeki evinin önünde kılınan namazın ardından mahalle mezarlığına defnedildi. Menteş'in nişanlısı ve babası, cenaze sırasında gözyaşlarını tutmakta güçlük çekti. Tabutunun üzerine duvak konan Merve’nin cenaze törenine, nişanlısı, ailesi, yakınları ve fabrika sahibi Mehmet Musa Özgüçlü de katıldı.

Patlama Sonrası Gelişmeler

Oba Makarna fabrikasındaki patlamada 1 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi de yaralanmıştı. Olayda hayatını kaybedenler arasında 27 yaşındaki Mesut Şimay ve 22 yaşındaki Eray Kızıldağ da bulunuyor. Menteş’in ölümü ile birlikte patlama sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. Merve, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olmuştu.

Acı Kaybın Ardından

Merve Menteş’in hastanede tedavi süreci boyunca ailesi ve yakınları onun için dua etti. Ancak yapılan müdahalelere rağmen Menteş, 10 Ekim 2024 tarihinde yaşamını yitirdi. Ailesi ve yakınları, Merve’nin kaybı nedeniyle derin bir üzüntü içindeyken, bu trajik olayın ardından Hendek’te hüzünlü bir atmosfer hâkim oldu.

 

hendek patlama merve menteş facia arifyeden haber