Fiş-Fatura Kesmeyene de Almayana da Ceza

Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulan yeni vergi paketi kapsamında, alışverişte fiş veya fatura kesmeyen işletmeye ve almayan vatandaşa ceza miktarları artıyor.

Yeni vergi paketi içeriğinde, fiş veya fatura vermeyen işletmeye uygulanacak olan ceza tutarları önemli derecede arttırılacak. Şu an 400 TL olan ceza miktarının, düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte 10 bin TL’ye çıkarılacak. Suçun devam etmesi halinde ceza miktarları artarak devam edecek. İkinci kez cezanın tespiti durumunda 20 bin TL olacak olan miktar, üçüncü kez tespit durumunda 30 bin TL, dördüncü kez tekrarda 40 bin TL ve beşinci kez tekrarda ise 50 bin TL olacak. Altıncı ve sonrasında her tespitte özel usulsüzlük cezası kesilerek ceza miktarı 100 bin TL olacak.

Fiş Almayan Vatandaşa da Ceza

Düzenleme kapsamında sadece fiş kesmeyen işletmeye değil, fiş almayan vatandaşa da ceza geliyor. Fiş almadığı tespit edilen tüm müşterilere 5 bin TL ceza kesilecek. Ancak, alıcı 5 iş günü içerisinde satıcının fatura düzenlemediğini vergi dairesine bildirirse, alıcıya ceza kesilmeyecek.

türkiye büyük millet meclisi tbmm vergi paketi fatura fiş fiş kesmeyene ceza fiş almayana ceza Fiyatı 1 TL bile arttırana ceza ceza arifiye arifiyeden haber