EURO 2024'te İlk Finalist İspanya

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarı final maçında İspanya ile Fransa karşı karşıya geldi. Münih Futbol Arena'da oynanan mücadeleyi İspanya 2-1 kazanarak adını finale yazdırdı.

EURO 2024'te ilk finalist belli oldu. Ev sahibi Almanya'yı yıkan Luis de la Fuente'li İspanya ile Portekiz'i penaltılarda deviren Didier Deschamps'lı Fransa, finale çıkmak için kozlarını paylaştı. Dev maçı İspanya, geriden gelerek 2-1 kazandı ve adını finale yazdıran taraf oldu. Öte yandan mağlup olan Fransa, kupaya veda etti.

Münih Futbol Arena'da oynanan maç hızlı başladı. Müsabakanın 9. dakikasında Kylian Mbappe'nin asistinde Kolo Muani, Fransa'yı 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra baskısını arttıran İspanya, 21. dakikada Lamine Yamal ve 25. dakikada da Dani Olmo'nun golleriyle skoru 2-1'e getirdi ve maç bu skorla sona erdi.

Bu sonuçla İspanya, adını finale yazdırırken Fransa turnuvaya veda etti.

EURO 2024 finalinde İspanya, İngiltere-Hollanda mücadelesinin galibi ile karşılaşacak. Final mücadelesi 14 Temmuz Pazar günü oynanacak.

LAMINE YAMAL TARİHE GEÇTİ

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda İspanya'nın Hırvatistan ile yaptığı maçta 16 yaş 338 günlükken forma giyerek turnuva tarihinin en genç futbolcusu olan Yamal, en genç golcü rekorunu da kırdı.

euro2024 avrupa şampiyonası yarı final ispanya fransa ispanya finalde lamine yamal münih arena arifiye arifiyeden haber