Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta günde 45 bin ton enkaz kaldırılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentte devam eden enkaz kaldırma çalışmaları kapsamında günlük yaklaşık 45 bin ton moloz, hafriyat sahalarına dökülüyor


Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentte devam eden enkaz kaldırma çalışmaları kapsamında günlük yaklaşık 45 bin ton moloz, hafriyat sahalarına dökülüyor.


Asrın felaketinde yaralar sarılmaya başlandı.


Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsıldı.


11 ili vuran afette, 44 bini aşkın can kaybı yaşandı. Binlerce bina da yıkıldı.


Devletin tüm imkanları deprem bölgesine seferber edilirken, tüm kurumları da kentlerde arama-kurtarma çalışmalarına katıldı.


Zamana karşı yarışta bir cana ulaşmak için canla başla mücadele eden ekipler, çok sayıda vatandaşı enkazdan sağ çıkardı.



Yıkılan binaların enkazı iş makineleriyle taşınıyor


Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürlüğü ekiplerince şehrin farklı noktalarında yıkılan binaların enkazlarının kaldırılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.


DSİ'ye ait kamyon, ekskavatör ve dozerler günün erken saatlerinden itibaren müdürlük kampüsünden hareket ediyor. Kentte yıkılan binaların enkazı, iş makineleri aracılığıyla kamyonlara dolduruluyor.


Molozlar kamyonlarla belirlenen hafriyat sahalarına taşınıyor. Güvelik güçlerinin de bulunduğu alanda sahadaki diğer iş makineleri tarafından düzeltme çalışması gerçekleştiriliyor.


Ekiplerin hafriyat sahasında yaptıkları döküm çalışması dron ile havadan görüntülendi.



"Günlük yaklaşık 45 bin ton civarı bir enkazı bu döküm merkezlerine naklediyoruz"


DSİ 20. Bölge Müdürü Kazım Doğru, AA muhabirine, bölge müdürlüğü kampüsünün depremin ilk saatlerinden itibaren bir lojistik üs olarak kullanıldığını söyledi.


Ekiplerin şu anda enkaz kaldırma faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden Doğru,şu ifadeleri kullandı:



güncel gündem haber haberler sondakika