Başkan Yusuf Alemdar: Raylı Sistem Projesinde Önemli Bir Aşama Daha Geride Kaldı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan Esentepe Kampüsü ile Sakarya Atatürk Stadyumu arasında hizmet verecek raylı sistem projesiyle ilgili önemli bir aşamanın daha geride bırakıldığını duyurdu. Başkan Alemdar, proje ihalesinin tamamlandığını açıklayarak, 'Hamdolsun, raylı sistem hattıyla ilgili önemli bir aşamayı daha geçmiş olduk. Şehrimize hayırlı olsun' dedi.

Proje İhalesi Tamamlandı

Sakarya’da ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak raylı sistem hattı projesinin ihalesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilerek, değerlendirme aşamasına geçildi. Başkan Alemdar, bu sürecin şehre büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

 

12 Kilometrelik Hat ve 15 İstasyon

 

12 kilometrelik hat üzerinde 15 istasyonun yer alacağı raylı sistem, üniversite, Mavi Durak, Çark Caddesi, Millet Bahçesi ve Gar Meydanı gibi yoğun güzergahlardan geçecek. Proje hayata geçtiğinde Serdivan ve Adapazarı arasındaki ulaşım modern ve hızlı bir yapıya kavuşacak.

 

“Sakarya’mıza Hayırlı Olsun”

 

Başkan Alemdar, projeyi destekleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na teşekkür ederek, “Bu proje Sakarya’mızın toplu taşıma kapasitesini artıracak, şehir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. Raylı sistem projesi, ulaşım altyapımızı güçlendirmek adına attığımız önemli bir adım” diye konuştu. Başkan Alemdar, raylı sistemin şehir için yeni bir ulaşım dönemi başlatacağını belirterek, “Sakarya’mıza hayırlı olsun” dedi.