Aşırı Sıcaklar Can Almaya Devam Ediyor! Rekor Ölüm Sayısına Ulaşıldı

Pakistan'da sıcaklıklar arttıkça hayatını kaybedenlerin sayısı da artıyor. Son altı gün içinde yaklaşık 568 kişi sıcak havalardan dolayı hayatını kaybetti.

“Pakistan'da sıcaklıklar arttıkça hayatını kaybedenlerin sayısı da artıyor. Edhi ambulans servisi, Karaçi şehir morguna genellikle günde 30 ila 40 kişinin götürüldüğünü söylüyor. Ancak son altı gün içinde yaklaşık 568 ölü getirildi. Bu sayı yalnızca Salı günü 141'di.

Karaçi'de sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkması ve yüksek nemin de hissedilen sıcaklığı 49 dereceye kadar yükseltmesi nedeniyle ölü sayısının arttığı belirtiliyor.

Pakistan'ın komşuları da son haftalarda aşırı ve ölümcül sıcaklıklar yaşıyor. Hindistan'da başkent Delhi "benzeri görülmemiş" bir sıcak hava dalgasına maruz kaldı. Günlük sıcaklıklar Mayıs ayından bu yana neredeyse 50 derecelere ulaştı.

Şehirdeki doktorlar daha önce hiç böyle bir şey görmediklerini söylüyor. Uzmanlar, iklim değişikliğinin bir sonucu olarak bu tür aşırı hava olaylarının daha sık ve yoğun hale geldiği konusunda hemfikir.”

Kaynak: Habertürk

pakistan hindistan aşırı sıcaklıklar sıcak hava dalgası yüksek nem iklim değişikliği