Arifiye'de Kadın Motor Ustası Adayları Yetişiyor

Arifiye'de meslek lisesinin motorlu araçlar teknolojisi bölümünde okuyan 4 kız öğrenci, çoğunlukla erkeklerin tercih ettiği zorlu sektörde yer alabilmek için araç tamiri, bakımı ve onarımını öğreniyor.

Arifiye ilçesinde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümünü bu yıl 4'ü kız 360 öğrenci tercih etti.

Sektörle yapılan işbirliği çerçevesinde öğrenciler, mezuniyetlerinde ihtiyaç duyulan alanlarda iş sahibi olabilecek.

Okul Müdürü Emrah Ünal, AA muhabirine, önceden daha çok erkeklerin yer aldığı sektörün eleman ihtiyacı dolayısıyla kız öğrencilerin ilgisiyle öğrenci sayılarında her geçen gün artış yaşandığını söyledi.

Sektörle yaptıkları anlaşmalar çerçevesinde okullarını tercih eden kız öğrencilere eğitim hayatları boyunca burs verdiklerini dile getiren Ünal, "Bunun yanında iş istihdamıyla beraber çocuklarımız buradan mezun olduktan sonra bu firmalarda çalışabilecekler. Geleceğin tekniker ve mühendislerini burada yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Sektörde kadın eleman açığının fazla olduğuna dikkati çeken Öztürk, "Bu bilinçle buraya geldiler. Çok hevesli ve istekliler. Biz daha herhangi bir şey söylemeden kendileri zaten ortama giriş sağlıyorlar, yapıyorlar. Öğrencilerimizden son derece memnunuz. Kız öğrenci sayımız gün geçtikçe de artıyor." ifadelerini kullandı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi motorlu araçlar teknolojisi bölümü kadın motor ustası emrah ünal