Arifiye'de Bungalov Turizmine Yer Yok!

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, bungalov ve AVM konuları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Tv264 ekranlarında yayınlanan Teras Sohbetleri programına katıldı. Talepleri artan bungalov turizmi ile ilgili net mesajlar veren başkan Karakullukçu, Arifiye'de bungalov turizmini desteklemediklerini söyledi. AVM yatırımcılarına da seslenen başkan, tekliflere açık olduklarını dile getirdi.

BUNGALOV TURİZMİNİ DESTEKLEMİYORUZ

Arifiye'de bungalov turizmini desteklemediklerini söyleyen Karakullukçu, bungalov turizminin bazı olumsuzlukları beraberinde getireceği düşüncesinde olduklarını belirtti.

Karakullukçu, "Turizm bölgelerine bungalov belli ölçüde, planlı programlı bir şekilde yapılırsa yakışıyor. Sapanca'ya büyük bir canlılık getirdiği aşikar. Bizim bölgemizde bu tip yatırımları desteklemiyoruz. Ben sanayi kentiyim, nitelikli konut açısından büyümekte olan eğitim kentiyim, turizm kentinin dışında bir kentim. Turizm de olabilir ama belli yerlerde olabilir. Arifiye'de bazı sıkıntıları beraberinde getireceğinden dolayı olumlu bakmamız mümkün değil. Olumsuz bakıyoruz yani." dedi.

AVM KONUSUNDA TEKLİFLERE AÇIĞIZ

'Arifiye'ye AVM gelecek mi?' sorusunu cevaplayan Karakullukçu, belediyenin böyle bir gücünün olmadığını söyledi. Başkan Karakullukçu, AVM yatırıcılarına çağrıda bulunarak, tekliflere açık olduklarını belirtti.

Karakullukçu, "AVM gelecekse, o potansiyeli görecekse yatırımcı biz zaten önlerini açarız. Bizde AVM ancak şöyle işleyebilir, sadece AVM ilçe halkı ile birlikte gelmez. 50 bin nüfus bir AVM'yi geçindirmek için yeterli gelmeyebilir. Bizde neresi olabilir; Eskişehir yolu üzerinde, İstanbul'dan Antalya'ya giden yol güzergâhında bu tip şeyler olursa bunları teklif ediyoruz. Ama yatırımcıyı göreceğiz ki o doğrultuda hareket edelim. Ancak belediye imkanları ile bunların olması mümkün değil. Biz böyle bir fırsatı bulduk mu kaçırmayız. O bölgede de yavaş yavaş hareketlenmeler var." ifadelerini kullandı.

YENİDEN ADAYLIK İÇİN ‘NASİP’ DEDİ

Bu dönem bittiğinde tekrar aday olmayı düşünüyor musunuz sorusuna ise, ‘’Bir daha aday olmak ister misin bu farklı bir şey, şimdiden bunu aday olmak istemiyorum, ya da istiyorum diye kestirip atmak bu her iki türlüde farklı problemler getirir… Onun için nasip diyelim bırakalım” dedi.

ismail karakullukçu teras sohbetleri tv264 bungalov turizmi bungalov avm arifiye arifiyeden haber