Alemdar'dan Kentsel Dönüşüm Vurgusu

Yusuf Alemdar, şehrin merkezinde vatandaş ve esnafla kucaklaştığı ziyaretinde yeni projelerin sinyalini verdi. Başkan Alemdar ayrıca şehrin merkezinde bir kez daha 'kentsel dönüşüm' vurgusu yaptı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, katıldığı bir programın ardından Cumhuriyet Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

Esnaflara ‘hayırlı işler’ dileklerini ileten Alemdar, Sakarya’yı yatırım ve projelerle geleceğe hazırladıklarını ifade ederek, "Ulaşımda, çevrede, altyapıda, enerjide çok güzel çalışmalarımız var. Kısa süre içerisinde her bir başlıktaki projelerimizi paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Alemdar, ayrıca yönetim olarak kentsel dönüşüme öncelik verdiklerini vurgulayarak, depreme dayanıklı, dirençli bir şehir inşa etmek için tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi.

“Olası bir depremde birçok canımızı kaybedebiliriz”

Olası bir depremde oluşacak senaryonun çok ağır olabileceğine dikkat çeken Başkan Alemdar, “Bizim felsefemiz insanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanın olmadığı yerde devlet olmaz. Allah göstermesin olası bir depremde birçok canımızı kaybedebiliriz. O yüzden üstüne basa basa kentsel dönüşümü her gittiğim ortamda söylüyorum. Bizim depreme dayanıklı binalarla dirençli bir şehir oluşturmak en önemli işimizdir. Bu konuda herkesten aynı hassasiyeti bekliyorum. İnsanımızın daha güvenli ve sağlam binalarda yaşaması için bakanlığımızla ortak bir çalışma yürütüyoruz” dedi.


 

sakarya büyükşehir belediye başkanı yusuf alemdar kentsel dönüşüm deprem yatırım cumhuriyet mahallesi